Twitter"CTRL + D" yaparak hayatı daha da güzel yaşayabilirsiniz. Reklam | Destekle
Tekno Cihangir

5 Temmuz 2013 Cuma

Ask.fm Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?


İnternet ortamında yer alan sosyal ağları sizlerle birlikte tanımaya devam ediyoruz. Bu yazımızın konusu bizlerin karşısına bambaşka bir yapı ile çıkan Ask.fm!

Ask.fm Nedir?
Adında yer alan ingilizce “Ask” sözcüğünden de anlaşılabileceği gibi bu site soru sormanızı istiyor! Genel olarak üyelerin hesap açtığı ve bu hesap üzerinden kendisine yöneltilen soruları aldığı ve cevapladığı bir sistem.

Ask.fm Hakkında
Dediğimiz gibi temelinde bir hesap açıp bu hesap üzerinden başkaları tarafından gelen soruları alma ve bunları yanıtlama mantığı var. Şimdi biraz daha detaylarına bakalım. Kayıt olduğunuz zaman bir kullanıcı adı seçiyorsunuz ve bu kullanıcı adı ask.fm/kullaniciadi şeklinde oluyor. Örneğin biz, bize soru sorabilmeniz için ask.fm/zapturk adresini aldık. Bu şekilde verilen sayfaya giren diğer kişiler hesap adının altında yer alan bölümde sorularını 300 karaktere sığdırarak yazıyorlar ve Sor butonunu kullanarak sorularını gönderebiliyorlar. Soruları ister kayıt olup kullanıcı adınızla da sorabildiğiniz gibi hiçbir hesaba gerek duymadan anonim olarak adlandırılan şekilde de sorabilirsiniz. Kullanıcı adınızla sorduğunuz sorularda, kullanıcı adınızı hem hesap sahibi görebilecek hem de kullanıcı adınız soru yayınlandığında sorunun yanında yer alacak. Hesap sahibi eğer anonim olarak soru almak istemez ise bunu hesap ayarlarında gizlilik başlığı altında belirleyebiliyor. Kullanıcıların sorduğu sorular da tabiki hemen yayınlanmıyor. Bu sorular hesap sahibinin ekranına sıra ile gelmekte ve hesap sahibi cevabını yazdıktan sonra yayınlayabilmekte. Tabi eğer kişi bir soruyu yayınlamak istemez ise direk silebiliyor da. Gelen soruların dışında ayrıca her gün ask.fm sistemi tarafından belirlenen bir soru da panelinize düşüyor. Bunun dışında dilerseniz “Rastgele bir soru al” butonunu kullanarak birbirinden farklı sorulardan bir tane gelmesini isteyebiliyorsunuz.

Ask.fm Nasıl Kayıt Olunur?
Türkçe dil desteği sağlaması sayesinde kayıt olmak da oldukça kolay. Kayıt olabilmek için ask.fm/signup adresine girebilirsiniz. Burada dilerseniz Facebook, Twitter veya Vk.com sosyal ağlarında yer alan bir hesabınız ile giriş yaparak direk kayıt olabilir veya klasik yöntem ile Ad, Soyad, E-posta adresi bilgilerini girerek ve kullanıcı adınız ile şifrenizi belirleyerek bunu gerçekleştirebilirsiniz. Kullanıcı adınız bizim aldığımız hesap olan ask.fm/zapturk gibi eklenecektir. Kullanıcı adı ve diğer bilgilerinizi daha sonra da dilerseniz değiştirebilirsiniz. Bu bilgilerin sorulduğu adımı geçtikten sonra sizden doğum tarihi, cinsiyet, yer bilgisi ve hakkınızda bir şeyler yazmanızı isteyecek. Bunları da doldurup Tamam dedikten sonra artık hesabınız hazır! Soruların size gelmesi için profil linkinizi paylaşabilirsiniz.



ASK.FM HİLE İÇİN TIKLAYABİLİRSİN :)

Sosyal Ağlarda Paylaş:
Sayfa Linki:
Sitene Ekle:
Forum'da Paylaş:

Yusuf Yurt (Yazar Hakkında)
Web tasarım ve grafik tasarım kendini geliştirmeye çalışan, indirdiği eğitim setlerini izlemeye üşenen, kolaya kaçmayı sevmeyen ama kolaya kaçan blog yazmaya çalışan birisi.

''Ask.fm Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?'' Bu yazı; 5 Temmuz 2013 Cuma tarihinde , , kategorisinde yayınlanmış olup Unknown tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca henüz yorum yapılmamış bir konudur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Mailinize gelen linkten mail adresinizi onaylamayı unutmayınız!